NYHETER
Et nytt bibliotek som setter lokal identitet på dagsorden mandag 16.03.2020
Camille
Deichman Torshov
I samarbeid med Nederlandske Aat Vos interiørarkitekter har Hille Melbye arkitekter vært med på en stor oppgradering av et av de mest sentrale bibliotekene i Oslo, nemlig Deichman Torshov på Sandaker senter. I sammenheng med dette har Obos-blad skrevet en artikkel om rehabiliteringen, med tittelen; ‘Møteplassen – biblioteker er ikke lengre bare hyller med bøker’.  

Det har vært viktig for oss arkitekter å skape gode premisser for verdiskaping av offentlige møtesteder. I de siste ti-årene har kulturelle og sosiale endringer redefinert bibliotekets rolle fra å være et lånested til å bli et uformelt møtested. Oppgradering av Deichman Torshov har vært et eksempel på dette.  

Hille Melbye arkitekter har utformet byggets indre geometri. Glassgang og store vinduer som slipper inn naturlig lys har resultert til at biblioteket har blitt mer åpent og lyst. Der det er lav takhøyde har nå blitt varmt opplyst med grønne planter i taket. Og i barneavdelingen er det tegnebord og skofri sone. Til sommeren blir den nye trappen brukt, for den vil føre brukere opp til en splitter ny takhage.  

Det nye biblioteket på Sandaker senter representerer en åpen arkitektur, der lett tilgjengelighet bidrar til romlige muligheter som ikke begrenser sosiale aktiviteter. Og ikke minst at det er et inkluderende sted for alle, uavhengig av alder, livsstil, inntekt og kulturell og etnisk bakgrunn. Vi er stolte av dette prosjektet, og takker Aat Vos interiørarkitekter for samarbeidet.
BRICK AWARD 2020 tirsdag 31.03.2020
Camille
Vi er nominert!
TEGLEN Spikkestad Kirke- og kultursenter er én av finalistene i den prestisjetunge murverksprisen Brick Award 2020!
De nominerte er et utvalg av prosjekter fra hele verden, som viser kreativ og allsidig bruk av teglsten i moderne arkitektur.

"Brick Award is an international established award and presents outstanding brick architecture."


Vi er veldig stolte av nominasjonen, og sammen med vår samarbeidspartner Einar Dahle Arkitekter krysser vi fingrene i tiden frem mot juryeringen.


Se TEGLEN og andre nominerte prosjekter her:
Brick Awards 20
Asset 2
hille melbye arkitekter as
Hausmanns gate 16
0182 Oslo
Org.nr: 929 655 478 MVA
T. +47 23327200 / F. +47 23327299